Proponowane Menu na Przyjęcie Plenerowe
GRILL – BAR
Potrawy z grilla
kiełbasa grillowa
kaszanka
filet z kurczaka
podudka z kurczaka
karkówka
polędwiczka wieprzowa
żeberka wieprzowe
ryba – łosoś
udziec cielęcy peklowany podawany z sosem borowikowym
szynka wieprzowa peklowana podawana z sosem borowikowym
pieczone prosie podane z sosem borowikowym
Dodatki do potraw grillowych
kapusta po staropolsku
sałatka ziemniaczana (bawarska) podawana z patelni
ziemniaki zapiekane z ziołami podawane z patelni
pierogi z kapustą lub z mięsem podawane z patelni
zupa – żurek z białą kiełbaską i jajkiem
zupa – grochówka wojskowa
szynka podkomorzego
deska wędlin wiejskich
deska serów wiejskich
sałatka wiosenna
sałatka grecka
sałatka jarzynowa
sałatka królewska
ogórki korniszony i małosolne
smalec domowy - podany z chlebem razowym
sosy grillowe - musztarda, keczup, sos chrzanowy
masło czosnkowe
pieczywo mieszane
DESERY
wybór ciast krojonych
owoce sezonowe
NAPOJE BEZALKOHOLOWE
napoje gazowane i niegazowane soki owocowe
kawa, herbata
NAPOJE ALKOHOLOWE
piwo królewskie (możliwość podania Grzańca)
podpiwek
Zleceniobiorca zapewnia:
obsługę kelnerską / transport
dostarczenie odpowiedniego sprzętu gastronomicznego
dostarczenie odpowiedniego sprzętu ogrodowego (grille, rolbary, zadaszenia, parasole, stoły,
ławy bawarskie, stoły barowe, stoliki, krzesła składane plastikowe, oświetlenie)
Uwaga. Potrawy podawane będą w naczyniach jednorazowego użytku.
Na życzenie Zleceniodawcy mogą być podawane na zastawie wielokrotnego użytku.
|