
Proponowane Potrawy na Lunche i Kolacje
Dania gorące
filet z kurczaka w sosie słotko-kwaśnym
filet z indyka w sosie ananasowym
polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
filet cielęcy w sosie borowikowym
schab pieczony ze śliwką w sosie własnym
zraz wołowy bity w sosie cebulowym
kotlet schabowy panierowany
pieczeń karkowa w sosie pieczarkowym
kapusta faszerowana w sosie pomidorowym
pierogi z kapustą i grzybkami lub z mięsem
kotlet De volaille
filety rybne ze szpinakiem w sosie koperkowym
Dodatki
ziemniaki – kopytka ziemniaczane - kluski śląskie – makarony
kasza gryczana – ryż gotowany
warzywa gotowane na parze - marchewka karotka, kalafior, brokuły
kapusta gotowana ze skwarkami, buraczki zasmażane, fasolka szparagowa
marchewka z groszkiem gotowana
zestawy różnorodnych surówek
Zupy i przekąski gorące
żurek z biała kiełbaską i jajkiem
barszczyk czerwony z uszkami
krem z borowików z groszkiem ptysiowym
oraz wybrane zupy domowe
boeuf strogonow
polędwiczki wieprzowe w sosie leśnym
flaczki wołowe
Przekąski zimne
kanapki dekoracyjne – z łososiem, z szynką, z salami, ze schabem, z serem
sałatki – jarzynowa, hawajska z indykiem wędzonym, szwajcarska, grecka, meksykańska, królewska, z tuńczykiem
przystawki zimne – kompozycja ryb wędzonych (łosoś, pstrąg, jajko z kawiorem) rolada z łososia wędzonego, szczupak faszerowany, schab po warszawsku,
rolada z indyka z owocami, polędwica faszerowana grzybkami, szparagi owinięte szynką, szynka parmeńska z melonem, kompozycja serów holenderskich,
pasztet z dziczyzny z żurawiną, ser mozzarella z pomidorami i bazylią.
zestawy warzyw surowych z sosem serowo-czosnkowym
marynaty – ogórki, grzybki, cebulki
sosy zimne – chrzanowy, tatarski
pieczywo mieszane, masełko porcjowane
Desery
wybór ciast krojonych
ciastka bankietowe w papilotkach
ciastka deserowe
owoce sezonowe
Napoje
kawa ze śmietanką, herbata z cytrynką
napoje gazowane i niegazowane soki owocowe
|